FAQ/Calltracking

From 2value wiki 2
(Redirected from FAQ/supportPlace)
Jump to navigation Jump to search
Language: Nederlands

Gerelateerde onderwerpen

Intern voor associates

Heeft de klant ook toegang tot het Calltracking systeem?

Vanuit verschillende rollen kunnen klanten toegang hebben tot het Calltracking systeem. Zie Service voor de details.

Wachtwoord wordt niet opgeslagen. Getest met reset wachtwoord. Uitloggen en inloggen. Weer wachtwoord fout!...

Pas je wel echt ook je wachtwoord aan als je de eenmalige inlog link hebt geklikt? Want dat is wel nodig. Wat je in je mail krijgt is een eenmalige inlog. Vervolgens moet je naar je profiel en je wachtwoord wijzigen.

Na een eenmalige inlogcode kun je ingelogd blijven voor een paar dagen. Het kan pas mis gaan als je een van beide bovenstaande dingen vergeet:

  1. wachtwoord reset uitvoeren
  2. loginNAAM is het deel vóór de "@" En dus niet het volledige email adres als loginnaam gebruiken (omdat je browser dat toevallig zo heeft onthouden)

Waarom moet alles in een ingewikkelde case tracker, ik stuur wel een mailtje

Zie Call_tracking#Waarom_alles_in_casestracker.3F voor overtuigd bewijs.

Ik plak dat mailtje nog wel in de supportPlace...

Zorg je ajb dat je (in 1 beweging) deze communicatie ook in de supportPlace terecht laat komen. 2Value's aanpak: tik het ergens in, maar paste het dan eerst naar de supportPlace (op de juiste plek in de casetracker), stel notify in en vervolgens save. Dan pas via reguliere mail eruit. Zo kun dit noodzakelijke werk nooit vergeten en zijn zij die de supportPlace dashboard gebruiken direct ingelicht....

Alvast dank! Goed weekend. Groet, Henk

Klant kan niet bij de notebooks in de overigens benaderbare group?

We hebben 2 client roles: client & client participant. De client participant kan wat meer, zoals cases becommentarieren, maar geen notebooks inzien. We willen de notebooks kunnen blijven gebruiken als opslagmedium voor wachtwoorden e.d. Kan niet zo zijn dat de klant daar bij kan, hoe aardig de klant ook is...

Als ik in een notebook een document attach, kan de participerende klant dat wel zien, bij Documenten, of kan hij daar sowieso niet bij?

Clients en client participants hebben geen rechten op documenten. En ook niet op Notebook, daarom kan een client participant niet rechtstreeks of indirect bij de documenten die je attached in het Notebook.

Kunnen client participants dan ook geen bijlages toevoegen aan een comment?

nou... volgens mij is het wel handig als klanten bijlagen kunnen toevoegen... denk bijvoorbeeld aan de screenshot van de foutmelding die ze zien.

Mee eens. Ja dus....

Hoe gaat de procedure van vragen stellen aan elkaar via de supportPlace?

Alleerst probeer ik duidelijkheid te krijgen over hoe de 2value procedure is voor dit soort vragen. Ik begreep dat dit via de supportPlace gaat, maar hoe exact is me nog niet helemaal duidelijk.


Je stelt de vraag, kent 'm toe je beantwoorder (mits duidelijk wie erover gaat) en notificeert wie erbij betrokken zijn. Alles als comment in de case. Is er nog geen case die je onderwerp bevat: maak er 1 aan.

Is het niet duidelijk aan wie je de vraag moet stellen, assign de case aan jezelf.

Maar ik kan toch beter gewoon mijn calls rechtstreeks in het Calltracking systeem inschieten?

We waarderen de pragmatische insteek en snappen het gevoel van gemak. 2Value dacht er hetzelfde over. Totdat bleek dat calls onduidelijk waren en daardoor heen en weer gedoe ontstond. We hebben ontdekt dat de traditionele ITIL-benadering weliswaar wat minder praktisch maar wel degelijker en efficiënter werkt. 2Value hanteert een afgeslankte vorm van ITIL voor onderhoud, beheer en support en "scrumt" op projecten. Voor de afhandeling binnen Service levels is het nodig dat 2Value de call registreert.

Waarom dat strak keurslijf niet af gooien?

.... maar een workflow die verdelen van werkzaamheden mogelijk maakt?

De 2Value methode blijkt geen keurslijf in de meeste projecten. De symobiek van een autoweg waar je als expert zo overheen mag rijden als je zelf wilt. Als je de verkeersregels in acht neemt. 2Value maakt de vangrails. Als je er van links en rechts tegen aan joekelt kan het als een keurslijf aanvoelen. Want steeds komt 2Valeu dan terug met argumenten waarom het handiger is en in collectief belang dat je op de rijstroken begeeft. Om in die symboliek te blijven: 2Value leg steeds meer autowegen aan in het werkgebied van open source websystemen met en door zelfstandigen.

De supportPlace ontbreekt het aan een timeline, milestones e.d. zoals in een echt projectmanagment systeem

....een deel van dat kunnen we oplossen met de faciliteiten van gitbhub, maar het is nog niet compleet als een basecamp

supportPlace is in zekere zin uitgebreider dan Basecamp. Ik denk dat je de uithoeken nog moet verkennen (instructie). GIThub helpt zeker. De supportPlace (2011: Open Atrium) is geschikter voor het werken tussen zelfstandingen: een zaak-gerelateerde aanpak. In een Microsoft project bijvoorbeeld met timelines e.d. heb je altijd een projectmanager en gezagsverhouding nodig. 2Value werkt met een saas variant van Microsoft project: Clarizen)