FAQ/Gunnen

From 2value wiki 2
Jump to navigation Jump to search

Moet ik voor grotere open source projecten bij jullie zijn?

Het project zou oorspronkelijk in een cms van een derde partij worden gebouwd, maar gezien de huidige omvang willen we niet vast komen te zitten aan een partij.
Begrijp als ik het goed heb dat jij via 2Value een brug probeert te slaan tussen opdrachtgevers en ontwikkelaars.
Ben op zoek naar de beste Joomla c.q. wp specialisten, die vooral ervaring, kennis en creativiteit hebben om een groot project tot een goed einde te brengen.

Antwoord

Goede keuze om los te geraken van eigendomslicentie gebaseerde CMS leveranciers. Naast vooral Joomla en Drupal kunnen we desgewenst ook specialisten op het vlak van wp en TYPO3 organiseren. Zolang het PHP gebaseerde frameworks zijn (voorlopig beperken we ons daartoe).

Bij 2Value ben je inderdaad aan het juiste adres. We organiseren kleine zelfstandigen en partnerbedrijven om grotere projecten tot een goed einde te brengen en er support op te kunnen leveren. We hebben veel ervaring en breed netwerk door de jarenlange organisatie van de Joomladagen en daaruit geboren: en over hoe we met Joomla in projecten om gaan. Ook inzake multisite, multilinguaal, interaction design, contract- en projectmanagement, e.d.

We zouden samen echter een keer de details in moeten, want met onderstaande beschrijving kom ik onvoldoende ver. Is er budget voor architectuur en engineering van dit project?

Kijk ook even onze wiki door svp. Die licht de manier toe waarop 2Value (gegeven haar unieke en nieuwe vorm) relaties kan aangaan richting eindklanten en partners.

http://wiki.2Value.nl/index.php?title=Relaties
Relaties

Ik hoor graag,

Jullie zijn nog te klein voor grotere projecten?!

Ik lees dat het netwerk bestaat uit mensen die minimaal 1x een meeting hebben bezocht. Een eenmalige kennismaking in een groep van meerdere mensen is voor mij niet de juiste basis om een oordeel van de kwaliteit van de programmeur te kunnen vaststellen.
Wellicht moet ik ooit eerst een kleiner project samen met jullie starten, maar dit grote project is te belangrijk om op bovenstaande basis in te stappen.


Beste HHHHHH,

Met 15 van onze associates draaien we al 4 jaar projecten, voornamelijk Joomla. Ik vind het prima dat je verder kijkt, maar niet dat de indruk blijft hangen dat wij een club zouden zijn die werkt met mensen die we 1 keer hebben gezien :-). Dat noemen we bij ons "netwerkers" en als we zo zouden tellen hebben we er daar ongeveer 300 van. Het is wel zo dat een netwerker die zich committeert aan 2Value (ik wil mee doen) langzaam de selectiemolen in gaat en kritisch wordt bekeken. Het is een heel proces. Bij geschiktheid starten we met een klein behapbaar project en zo kan de netwerker (met inmiddels een associatecontract) in kwestie zich bewijzen.

We trainen en toetsen mensen, hebben richtlijnen voor de manier van werken en communiceren (die staan op niet publiek associate-niveau in de wiki, ongeveer 80% van de wiki). We zien ze geregeld, hebben overdrachtsessies door de bouwers (3de lijns) op de 2de lijns supportmedewerkers, etc, etc.

Naast associates werken we met een 5-tal partners. Het verschil tussen partners en associates is kortweg dat partners iets doen wat wij niet kunnen en willen maar wel bij het spectrum hoort dat klanten nodig hebben. Bijvoorbeeld een schaalbare stack. Associates zijn flexibele onderlinge uitwisselbare professionals op onze focus: Bouw van en support op websystemen zoals sites, shops en intranetten technisch gerealiseerd met PHP gebaseerde frameworks waarbij veel kennis kunnen aanwenden over Joomla, Drupal en Magento.

De greep uit projecten van 2Value staan op de website. Daarnaast hebben onze associates in de meeste gevallen zelf veel relevante ervaring opgebouwd in eigen projecten buiten 2Value verband.

In Joomla-land zijn we uniek in keuzevrijheid en zekerheid in capaciteit door richtlijnen en methodiek en daardoor uitbreidbaarheid en vervangbaarheid van capaciteit. 'Tell me' waar je dat gaat vinden. Nogmaals: je hoeft niet met ons te schakelen, maar ik hoop dat ik het los-vast gehalte van 2Value in de beeldvorming heb kunnen bijstellen.

Met vriendelijke groeten, 2Value