Hosting

From 2value wiki 2
Jump to navigation Jump to search


Zie ook FAQ/Hosting

Related Topics

 1. Support Support
 2. SLA Beheer en onderhoud
 3. Migratie
 4. Hosting
 5. Verhuizing

De ideale hostingpartner

 • volledig open source
 • lamp stacks
 • dedicated "managed" server (hoster doet zelf onderhoud aan de server software)
 • alle hardware redundant uitgevoerd
 • servers in een cloud (voor peak capaciteit)
 • schaalt eenvoudig door naar een Content Delivery Network (CDN)
 • hulp bij configuratie van het platform om wensen die specifiek zijn voor de applicatie mogelijk te maken (bijv, videoconversie, lucene search extensies, upload status, enz)
 • proactieve monitoring van de performance en security van de server en signaleert mogelijke verbeteringen van/voor de applicate
 • uitstekende security
 • hulp wanneer sites gehackt zijn (zie ook PCON/Site hack oplossen
 • heeft een goed bereikbare support
 • heeft een backup strategie die de klant ondersteunt

Intern: 2Value hanteert haar eigen principes zo veel mogelijk ook bij de beoordeling van hosting-partners en -platformen.

Hostflex

Flexibele VPS hosting dichtbij 2Value. Hostflex voldoet voor 2Value naadloos bij haar visie, doelstellingen en doelgroep.

Zie ook de veelgestelde vragen.

Byte is onze shared hosting partner

Hoster Byte te Amsterdam voldoet wat 2Value en haar klanten betreft optimaal aan de bovenstaande vereisten voor shared hosting oplossingen.

CloudVPS is onze partner voor cloud hosting oplossingen

Schaalbare Virtual Private Server nemen wij voor klanten af bij CloudVPS.

2Value is uw contractant en technisch beheerder

Contractant

2Value is uw contractant omdat: Byte het liefst met een aantal partner-expertisepartijen werkt. Dat scheelt communicatie. Het kost hetzelfde. Het verschil is dat u van 2Value een factuur krijgt en niet van Byte rechtstreeks. De prijzen staan gepubliceerd op de website van Byte:

 1. Webhosting
 2. Domeinnamen
 3. Toepassingen: voorgeinstalleerde frameworks zoals Joomla, Drupal en Magento
 4. Magento
 5. Dedicated server alles virtueel

Technisch beheerder

2Value is uw technisch beheerder: zodat wij beheer en onderhoud kunnen plegen in samenspraak met hoster Byte en kunnen reageren op beveiligingsissues.


Registrant

Dat bent u zelf. 2Value is uw Technisch Beheerder en Contractant. Uzelf bent de Registrant (eigenaar domeinnamen). Zo kunnen wij beheer en onderhoud plegen in samenspraak met hoster Byte en kunnen reageren op beveiligingsissues.

Voetnoten

 1. tenzij goed afgestemd met 2Value

mail Byte aangaande FTP wijzigingen

Beste Partner van Byte,

Het Byte platform is in ontwikkeling!

Het Byte netwerk groeit hard. Om die groei mogelijk te maken moet Byte niet alleen constant extra infrastructuur bijbouwen, maar we moeten er ook voor zorgen dat we verder kunnen groeien zonder dat het netwerk een bottleneck wordt.

Nieuw segment

Om risico te spreiden en onze omgeving schaalbaarder te maken hebben we een nieuw segment gecreëerd. Dit nieuwe segment is een autonoom nieuw stuk Byte netwerk dat zelfstandig kan functioneren. Dit segment heeft eigen clusters, eigen uplinks naar buiten, eigen fileservers, eigen SSH server & databaseclusters. Het verkeer in dit segment heeft dus geen last van de netwerkdruk op het eerste segment of vice versa. Deze ontwikkeling heeft een positieve invloed op onze snelheid en schaalbaarheid maar betekent wel dat er een tweetal zaken veranderen. We gaan de logs centraal opslaan en we gaan meer FTP servers neerzetten waardoor het inloggen op FTP op termijn verandert.

Gevolgen voor Logs: centraal opslaan

De logs van domeinen, te vinden in de homedirectory onder '/logs', zullen centraal opgeslagen worden. Dit zorgt ervoor dat we makkelijker kunnen schuiven met domeinen indien dat nodig is. Helaas zorgt dit ervoor dat de logs niet meer via FTP te downloaden zijn. De accesslogs (uit '/logs/raw') hebben we daarom downloadbaar gemaakt via het Service Panel. Deze functionaliteit zullen we nog uitbreiden voor de statistieken en de PHP-logs.

Alle logs zijn nog gewoon op de normale manier beschikbaar via de shellserver, en ook via SFTP (FTP over SSH). Voor deze laatste functie zullen we binnenkort extra documentatie beschikbaar stellen.

Gevolgen voor FTP inlog

De FTP servers zijn op dit moment druk bezig met het afhandelen van allerlei binnenkomende verzoeken en dat gaat prima! Maar om dat ook zo te houden willen we de opstelling graag schaalbaar houden. We gaan in het vervolg dan ook werken met meerdere FTP servers.

Dit betekent wel dat het inloggen op FTP daarmee verandert. Op dit moment kan er ingelogd worden met ftp.byte.nl en ftp.domein.nl. Helaas is ftp.byte.nl met meerdere FTP-servers niet meer goed mogelijk. Daarom gaan we net als bij de shellservers en database servers werken met het bytenet.nl domein: ftp001234.bytenet.nl

Actie gevraagd

De FTP gebruikers die met ftp.byte.nl werken, willen we vragen om met ftp001234.bytenet.nl of ftp.domein.nl te gaan werken. Voor de mensen die werken met ftp.domein.nl verandert er natuurlijk niets. Die records passen wij t.z.t. automatisch aan.

Heb je een externe domeinregistratie en staat de DNS niet bij Byte, dan is het handig om de juiste CNAME voor ftp.domein.nl aan te maken bij je registratieprovider. Of je verhuist je DNS natuurlijk naar Byte

Staat je DNS al wel bij Byte, dan hoef je niets te doen.

Let op: voor bestaande domeinen verandert er in eerste instantie niets. De host ftp.byte.nl zal blijven wijzen naar de bestaande infrastructuur.

Wil je echter voor jouw bestaande domeinen nu al overstappen en klaar zijn voor de toekomst? Dat kan natuurlijk! Klik hieronder om een overzicht te krijgen van alle FTP hosts waar je beheerder van bent: https://service.byte.nl/protected/export/

Met vriendelijke groet,

Team Byte

Byte Internet - Postbus 10662 - 1001 ER Amsterdam bank: 396700950 kvk: 6090748 btw: 807856721B01 e: info@byte.nl i: www.byte.nl f: 020 6255922