Difference between revisions of "Sprint/oplevering"

From 2value wiki 2
Jump to navigation Jump to search
Line 4: Line 4:
  
 
==Aanvullende uitdagingen voor een leverancier==
 
==Aanvullende uitdagingen voor een leverancier==
#"Garbage in, garbage out." De leverancier laat de resultaten zien. Ook de kwaliteit en kwantiteit van de tussenresulaten. Dat leidt wel eens tot teleurstellingen en verkeerd gerichte verwijten.
+
#'''"Garbage in, garbage out."''' De leverancier laat de resultaten zien. Ook de kwaliteit en kwantiteit van de tussenresulaten. Dat leidt wel eens tot teleurstellingen over ''inhoud'' die aan het adres van de ''boodschapper'' worden geuit.
#Resources: zonder volledig bronmateriaal kan een bouwer van websystemen zijn/haar werk niet doen. Of moet het vaak herhalen. Om dat laatste te voorkomen gaat 2Value pas aan het werk als de [[resources]] er zijn. Dat past ook binnen de [[projectmanagement]] aanpak die wij adopteren: de zwakste schakel als uitgangspunt.
+
#'''Resources''': zonder volledig bronmateriaal kan een bouwer van websystemen zijn/haar werk niet doen. Of moet het vaak herhalen. Om dat laatste te voorkomen gaat 2Value pas aan het werk als de [[resources]] er zijn. Dat past ook binnen de [[projectmanagement]] aanpak die wij adopteren: de zwakste schakel als uitgangspunt.
 +
#'''Honderden pagina, duizenden details''': In een aanbiedingsfase investeert de leverancier voor in de aanbieding en in de relatie om een opdracht gegund te krijgen. Het is echter nooit en te nimmer mogelijk om alle details van aanleveringen en ingangsdocumenten te beoordelen. De verantwoording voor de sluitende aanlevering, zodat een leverancier er wat mee kan, ligt bij de opdrachtgever. Maar leg dat maar eens uit.
  
 
==Uitgangspunt==
 
==Uitgangspunt==

Revision as of 10:56, 11 October 2011

Een websysteem implementatie voor een grotere organisatie is vaak complex. De Frameworks zijn in de kern zeer uitgebreid en eenvoudig uitbreidbaar. Veiligheid en beschikbaarheid van een eindoplossing moet steeds in de gaten worden gehouden. We hebben te maken met veel betrokken functionarissen en systemen. Een bestaand systeem vaak ook met deels nog actuele content en functionaliteit. De grote vraag van elk individu (vanuit hun eigen rol (!)) is dan ook altijd:

WAT KRIJGEN WE NU EIGENLIJK WANNEER?!

Aanvullende uitdagingen voor een leverancier

  1. "Garbage in, garbage out." De leverancier laat de resultaten zien. Ook de kwaliteit en kwantiteit van de tussenresulaten. Dat leidt wel eens tot teleurstellingen over inhoud die aan het adres van de boodschapper worden geuit.
  2. Resources: zonder volledig bronmateriaal kan een bouwer van websystemen zijn/haar werk niet doen. Of moet het vaak herhalen. Om dat laatste te voorkomen gaat 2Value pas aan het werk als de resources er zijn. Dat past ook binnen de projectmanagement aanpak die wij adopteren: de zwakste schakel als uitgangspunt.
  3. Honderden pagina, duizenden details: In een aanbiedingsfase investeert de leverancier voor in de aanbieding en in de relatie om een opdracht gegund te krijgen. Het is echter nooit en te nimmer mogelijk om alle details van aanleveringen en ingangsdocumenten te beoordelen. De verantwoording voor de sluitende aanlevering, zodat een leverancier er wat mee kan, ligt bij de opdrachtgever. Maar leg dat maar eens uit.

Uitgangspunt

Vaak heeft een klant een RFP geschreven met daarbij vele bijlagen. Kenmerken zijn vaak:

info is niet compleet