Piepsysteem/oppakken piepjes
Parent: Piepsysteem
Language: | Nederlands • English |
---|
Contents
Aanleiding
Tijdens het werken aan de sprints komen onvoorziene zaken naar voren. Daarop piepen wij en we parkeren die activiteiten naar sprint X (in principe op te lossen in een nieuwe sprint na de laatst geoffreerde oplevering).
Mogelijk is de verwachting ontstaan dat 2Value partners en associates extra zaken ook meteen in de lopende sprint meenemen. Vaak doen we dat wel (kleine "doe dit, doe dat" dingetjes) maar bij zaken 'te doen' waarover we "piepen", kan dat dus niet.
Stappen oppakken piep
Wat is de procedure voor het oppakken van zaken waarover we aan de bel hebben getrokken.
- 1. De klant besluit over hoe verder te willen met case waar een piep op zit: sprint X, meteen laten uitvoeren, anders laten uitvoeren, of stoppen; zie de Piepsysteem of de aanbieding die de klant heeft ontvangen.
- 2. 2Value (en partners/associates) bekijkt of we die route kunnen bewandelen. Is er capaciteit beschikbaar (in termen van tijd en juiste expertise) in de huidige sprint?
- 3. Vervolgens maken we de urenbalans op: moet er een extra voorziening komen?
Voorbeeld
Een voorbeeld is: ondersteuning op locatie van de interne ICT afdeling voor het in de lucht brengen van de acceptatieserver.
Daar waren de stappen achtereenvolgens: 1. extra werk aangevraagd, 2. ja het kon, en 3. ja er is een budget afgesproken dat Lucius kan factureren.
Automatische manier van oppakken pieps
Hoe gaat het zonder in te grijpen via de bovenstaande stappen?
we gaan ervan uit dat we op een plezierige manier de handen vol hebben aan onze projecten. Dus alle piep-cases die een klant ziet staan, nemen we pas mee na de oplevering van de sprint/fase.
Voor de duidelijkheid over sprint X: De zaken die in de piep-cases staan worden worden zonder ander besluit volgens de bovenstaande route ook niet opgeleverd in de huidige, volgende en/of laatste sprint, maar kunnen daarna pas worden opgepakt, nadat de vergoeding is overeen gekomen of betaald. |